Pin It

ΓΑΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΓΑΜΟΣ-ΑΛΕΞΝΑΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΓΑΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Η ιδέα του να παντρευτείτε σε μια άλλη πόλη της Ελλάδας και να συνδυάσετε το μήνα του μέλιτος με την γαμήλια τελετή δεν είναι καθόλου παλιά στο εξωτερικό.

Λόγω της οικονομικής κρίσης, πολλά ζευγάρια προτιμάνε να κάνουν τον γάμο τους σε κλειστό κύκλο. Έτσι το Ανθοπωλείο Μπελιάς, οργάνωση γάμων, σας προτείνει για ιδανική τοποθεσία του γάμου την μαγευτική Αλεξανδρούπολη για το γάμο σας.

Μπορείτε να μας εμπιστευτείτε το γάμο σας, τη βάπτιση και το στολισμό του γάμου σας στην Αλεξανδρούπολη και στον Νομό Έβρου.

Γάμος στην Αλεξανδρούπολη

Η πρωτεύουσα του νομού Έβρου, η Αλεξανδρούπολη αποτελεί μια σύγχρονη πόλη. Με έντονη τουριστική δραστηριότητα είναι εφοδιασμένη με ένα πλήθος από πολυτελή ξενοδοχεία, εστιατόρια και κτήματα δεξιώσεων. Μπορείτε να διαλέξετε από πολλά από αυτά τα κέντρα δεξιώσεων για το γάμο σας, εντός και εκτός πόλης.

Οι δραστηριότητες, που διαθέτει η περιοχή είναι αρκετά ενδιαφέρουσες, ειδικά για εκείνους, που ζητούν κάτι εναλλακτικό στη ζωή τους. Στην Αλεξανδρούπολη μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα.

Γενικές Πληροφορίες για την Αλεξανδρούπολη

Η Αλεξανδρούπολη είναι η πρωτεύουσα και λιμάνι του νομού Έβρου. Η πόλη άρχισε να αναπτύσσεται με την δημιουργία της σιδηροδρομικής γραμμής το 1870, που ένωνε την Θεσσαλονίκη με την Κωνσταντινούπολη και της έδωσε την δυνατότητα να γίνει εμπορικό κέντρο και να εξάγει τα προϊόντα του νομού. Επίσης η θέση της κοντά στη θάλασσα την ανέδειξε γρήγορα σε κομβικό λιμάνι της χώρας.

Η Αλεξανδρούπολη είναι μια πόλη σύγχρονη, με προσεγμένο ρυμοτομικό σχέδιο και αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς. Αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους συγκοινωνιακούς κόμβους καθώς προσεγγίζεται με όλα τα μέσα, αεροπορικώς, σιδηροδρομικώς, οδικώς και ακτοπλοϊκώς.

Στην πόλη λειτουργούν τέσσερα τμήματα του Δημοκρίτειου πανεπιστήμιου Θράκης. Πολιούχος της πόλης είναι ο Άγιος Νικόλαος και γιορτάζεται στις 6 Δεκεμβρίου.

Αλεξανδρούπολη Ιστορία

Η Αλεξανδρούπολη μέχρι το 1919 ονομαζόταν Δεδέαγατς. Ιδρύθηκε το 1875 και στην αρχή ήταν ένα ψαροχώρι, αλλά σιγά σιγά ο πληθυσμός της αυξήθηκε. Το 1913, κατά τον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο, έμεινε για λίγο υπό ελληνική διακυβέρνηση, αλλά πέρασε στη Βουλγαρία με τη Συνθήκη Βουκουρεστίου το 1913.

Το 1920, με το τέλος του Α’ Παγκόσμιου Πόλεμου, ενσωματώθηκε στην Ελλάδα και λίγο αργότερα τον ίδιο χρόνο, με το θάνατο του βασιλιά Αλέξανδρου, μετονομάστηκε σε Αλεξανδρούπολη.

Η γύρω περιοχή της Αλεξανδρούπολης έχει πλούσιο ιστορικό παρελθόν, καθώς στην θέση της βρισκόταν η αρχαία πόλη Σάλη, την οποία αναφέρει ο Ηρόδοτος, καθώς επίσης σε κοντινή απόσταση η αρχαία Μεσημβρία, η Ρωμαϊκή Τραϊανούπολη και η Βυζαντινή Βήρα.

Αξιοθέατα Αλεξανδρούπολης

Μπορείτε να συνδυάσετε τον γάμο σας με τα αξιοθέατα της πόλης και άλλους πόλους έλξης.

Έξω από την Αλεξανδρούπολη κοντά στο χωριό Άβας βρίσκονται το μεσαιωνικό κάστρο του Πόταμου και το κάστρο του Άβαντα όπου συνυπάρχουν τείχη Μυκηναϊκής, Κλασικής και Βυζαντινής εποχής.

Θα δείτε τον Φάρο της Αλεξανδρούπολης. Όταν στη δεκαετία του 1850 άρχισε να δημιουργείται ένας λιμενίσκος στον ίδιο χώρο που είναι το σημερινό λιμάνι της Αλεξανδρούπολης φάνηκε η ανάγκη εγκατάστασης ενός φάρου που θα διευκόλυνε τους ντόπιους ναυτικούς αλλά και τους ναυτιλλομένους από και προς τον Ελλήσποντο.

Η πλατεία της Μητρόπολης Αγίου Νικολάου, αποτελεί οικιστικό κόσμημα, με την εκκλησία του Αγίου Νικολάου της Αλεξανδρούπολης και τα σχολεία από τις δύο πλευρές της.

Μπορείτε να οργανώσετε τον γάμο σας σε αυτή την εκκλησία ή να επικοινωνήσετε μαζί μας για να προτείνουμε εμείς εκκλησία.

Η Ζαρίφειος Παιδαγωγική Ακαδημία με το νεοκλασικό της κτίριο, καλύπτει την δυτική πλευρά του πάρκου Εθνικής Ανεξαρτησίας.
Επισκεφτείτε το Εθνολογικό Λαογραφικό Μουσείο, το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιεράς Μητρόπολης και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Πρόκειται για ένα σύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο κτίριο, πλήρως εναρμονισμένο με το φυσικό περιβάλλον. Βασικός σκοπός του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης είναι η ανάδειξη της βιοποικιλότητας, σε όλα της τα επίπεδα.

Παραλίες της Αλεξανδρούπολης

Γαλάζια γοητευτική λωρίδα η παραλία του νομού, από τη Mεσημβρία και τη Mάκρη μέχρι την Aλεξανδρούπολη. Η Μάκρη βρίσκεται στη νότια πλευρά του νομού στην Αλεξανδρούπολη και αποτελεί σημαντικό παραθεριστικό κέντρο τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους τουρίστες. Θα κολυμπήσετε στην απλωτή αμμουδιά του χωριού.

Ιδανικό μέρος για φωτογράφηση μετά τον γάμο είναι η παραλία της Αλεξανδρούπολης εντός της πόλη ή στα περίχωρα.

Επίσης εξίσου ενδιαφέρουσα παραλία 10 χλμ δυτικά της Αλεξανδρούπολης είναι της Αγ. Παρακευής με το ομώνυμο εκκλησάκι. Αποτελεί συνέχεια της Μάκρης και συγκεντρώνει όλο και περισσότερους παραθεριστές όλο το χρόνο.

Πως θα φτάσετε στην Αλεξανδρούπολη

Εκτελούνται καθημερινά πτήσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και δρομολόγια ΚΤΕΛ και τρένου του ΟΣΕ. Ακτοπλοϊκά, η Αλεξανδρούπολη συνδέεται με τη Σαμοθράκη.

Σχεδιάστε τον γάμο, βάπτιση, το στολισμό γάμου στην Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα και Διδυμότειχο!

Κατανοώντας τις δυσκολίες των καιρών σχεδιάσαμε 4 πλήρη πακέτα στολισμού γάμων στην Αλεξανδρούπολη.

1η Πρόσφορα στολισμού – ΓΑΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ €300

  • Περιλαμβάνει λαμπάδες χονδρές στολισμένες, νυφικό μπουκέτο, στολισμό αυτοκίνητου και εσωτερικό στολισμό του ναού.

3η Πρόσφορα στολισμού – ΓΑΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ €500

  • Περιλαμβάνει λαμπάδες χονδρές στολισμένες, νυφικά μπουκέτα, στολισμό αυτοκίνητου, εσωτερικό κ εξωτερικό στολισμό ναού.

Στον στολισμό γάμων διαθέτουμε:  τριαντάφυλλα, λίλιουμ, οριεντάλ, ζερμπερες, γυψοφιλή, και εξωτικές πρασινάδες είναι τα άνθη που χρησιμοποιούμε στις συνθέσεις.